Zakelijk geld lenen

Als ondernemer is het meestal niet eenvoudig om kredieten los te krijgen bij banken. Gelukkig kun je tegenwoordig ook terecht bij nieuwe instellingen die iets soepeler omgaan. Hierdoor kun je op zeer korte termijn makkelijk een bedrag tussen de 1000 en 100,000 euro lenen. Waardoor je je uitbreidingsplannen kunt verwezenlijken zonder veel vertraging. Er is een hoop verschillende vormen van leningen voor ondernemers. Hier een overzichtje.

Zakelijke hypotheek

Als je wilt investeren in vastgoed ga je denken aan een zakelijke hypotheek. Dit is vooral verstandig als je op lange termijn wilt investeren in vastgoed. Bijvoorbeeld als vorm van pensioenplanning binnen je BV.

Kredietvoorwaarden

Ook bij zakelijke leningen is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden.

  • Aflossing: Meestal heb je bij zakelijke leningen te maken met vaste aflossingen. Een krediet met flexibele aflossingen is ook duurder maar het kan wel belangrijk zijn voor jouw bedrijf om hiervoor te kiezen
  • Doel van de lening: Vaak mag een zakelijk lening maar voor één specifiek doel worden ingezet. Ook hier geldt, heb je meer flexibiliteit nodig doordat je in een onzekere markt zit dan moet je hier goed op letten.
  • Aansprakelijkheid: Wat gebeurt er als je een aflossing mist? Ben je persoonlijk aansprakelijk?

Duurzaam ondernemer?

Duurzame ondernemers kunnen goed terecht bij duurzame banken als Triodos en ASN, dit geldt ook voor stichtingen. Als een "positieve bijdrage" wordt geleverd aan milieu, mens of maatschappij moet je ook deze banken zeker contacteren. Daarnaast is het toch verstandig om ook goed rond te kijken.

Zakelijk snel geld lenen

Vroeger was een zakelijke lening een kwestie van de juiste mensen kennen in dorp of stad. Alleen met jarenlange relaties kon je geld lenen van een bank. Tegenwoordig kun je snel je informatie online doorgeven en weet je binnen 24 uur al waar je staat bij sommige bedrijven. Soms heb je dan al het geld op je bankrekening staan.