Geld lenen zonder bkr toetsing

Geld lenen zonder BKR controle is een manier van geld lenen ook al heb je een negatieve BKR. Je kan over gaan tot goedkoop geld lenen maar dat is erg lastig. Want de leningen zonder bkr zijn meestal juist erg duur. Dit geldt voor leningen met onderpand alsook andere duurdere leningen zonder bkr toetsing zoals minileningen.

Het is daarom belangrijk de leningen goed met elkaar te vergelijken en ook om na te denken of je de lening echt nodig hebt. Veel mensen die lenen zonder bkr, krijgen daarna schulden door betalingsproblemen.

Wat betekent BKR eigenlijk? BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die geld lenen niet te veel lenen, in elk geval niet meer geld lenen dat ze aankunnen. Het is er om mensen te beschermen van schulden als ze meer geld lenen dan ze terug kunnen betalen.

Kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht een BKR-toetsing te doen voordat zij een lening verstrekken. Dit gebeurt meer dan 10 miljoen keer per jaar. BKR brengt de aangesloten instellingen per toetsing een bedrag in rekening. BKR is een maatschappelijke organisatie (non-profit) die geen winst maakt. (bron: Wikipedia)

Ook als je online geld gaat lenen is het mogelijk dat de leninggever de BKR toets moet doen. Maar er zijn ook soorten geldleningen waarbij dit niet nodig is. Bijvoorbeeld als je online geld wilt lenen met behulp van minileningen.

Het BKR heeft als doel te voorkomen dat consumenten te veel of te hoge leningen aangaan. Ook beperkt het BKR de risico’s voor banken en kredietverleners. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is in 1965 opgericht door het financiële bedrijfsleven en is dus geen overheidsinstelling (bron)

Geld lenen voor auto

In plaats van geld lenen zijn er ook alternatieven. Zo kan je natuurlijk ook spullen huren. Zo voorkom je dat je een lening moet aangaan. Bijvoorbeeld als je reeds een hypotheek hebt, maar je hebt een lening nodig voor een auto, dan kan je er ook voor kiezen om een auto te huren. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor deelauto's.

Situatie accepteren

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de situatie te accepteren zoals die er is. Waarom een lening afsluiten? Misschien is er een andere oplossing?

BKR registratie ongedaan maken

Soms ben je ten onrechte aangemeld bij de BKR. Als dit het geval is dan kan je actie ondernemen. Je kan ten alle tijden je registratie bij het BKR inzien. Daarvoor kan je terecht bij de bank. Je moet dan helaas wel een klein bedrag betalen. Dat is natuurlijk belachelijk, want zij hebben je toch geregistreerd, waarom moet je ervoor betalen om je eigen gegevens in te zien?

Als je vervolgens vind dat je ten onrechte bij het BKR geregistreerd staat, dan moet je contact opnemen met het bedrijf dat jou heeft geregistreerd. Dat kan behoorlijk omslachtig zijn, en het verdient de moeite om tevens aangifte te doen bij de politie. Dan weet je dat het in elk geval sneller zal verlopen. Dat zegt ook de overheid.

Als het bedrijf niet wil meerwerken, kan je ook een klacht indienen bij het BKR. Zie voor meer informatie het artikel Foute gegevens wat nu bij het BKR.