Leningen afsluiten

Wil je een lening afsluiten? Dan kan dat verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je een groot feest wilt geven, een nieuwe keuken wilt laten komen, een zwembad wil aanleggen, een nieuwe auto nodig hebt, een huis wil bouwen omdat je wil, of omdat je wilt gaan verbouwen. Of je wilt zakelijk geld lenen voor een belangrijke investering in je onderneming. Misschien heb je nog wel andere redenen om te kiezen voor lening afsluiten. Het gaat er om dat je weet waar je een lening af kunt sluiten en wat de kosten hiervan zijn. Lening afsluiten is namelijk niet iets wat je zomaar even gaat doen. Het is niet gratis, het gaat jou namelijk ook geld kosten als je geld gaat lenen. Dat is een aspect waar veel mensen vaak niet bij stil staan, maar denk daar maar eens goed over na.

Waar lening afsluiten?

Een lening afsluiten kan bij een geldverstrekker. Dat kan tegenwoordig via een kantoor waar je naar toe kunt gaan, vaak kan het ook telefonisch want dan krijg het contract per post, dat moet je dan ondertekenen en dan is het akkoord. Maar je kunt ook kiezen voor een lening afsluiten via internet. Je kunt dan alle gegevens invullen en akkoord gaan met de voorwaarden. Je krijgt dan ook de contracten in tweevoud per post, deze dien je dan te ondertekenen en één ervan terug te sturen. Op deze manier is je lening snel rond. Maar let op met het lening afsluiten, de algemene voorwaarden dien je namelijk wel bekeken te hebben voordat je de lening gaat afsluiten.

Wat zijn de kosten van een lening afsluiten?

Als je geld gaat lenen dien je geld te betalen. Je moet namelijk rente betalen over een geleend bedrag. Heb jij al een idee waar dat je de lening gaat afsluiten? Als je dat weet kun je namelijk ook de kosten op gaan vragen. Soms vragen geldverstrekkers niets voor het lening afsluiten, ze zijn dan allang blij dat je bij hen een lening af komt sluiten. Je betaalt dan namelijk rente aan hen en een deel van die rente is voor hun ‘winst’ en op die manier betaal je als het ware toch voor lening afsluiten. Je krijgt er echter geen speciale rekening voor dus daarom lijkt het lening afsluiten gratis. Hoe dan ook als je een bepaald bedrag wilt gaan lenen stel je dat vast. Dan wordt er door de geldverstrekker gekeken wat de rentestanden zijn en deze kan dan precies vertellen hoeveel jij per maand moet gaan betalen. Neem daarom eens de mogelijkheden door of dat jij de rente en het geleende bedrag ook op tijd terug kunt betalen. Per maand dien je een vast bedrag te betalen, kun je jezelf dat veroorloven? Ga eerst na wat de mogelijkheden zijn en maak dan de keuze of dat een lening afsluiten verantwoord is en bij wie ga je eventueel de lening afsluiten. Of toch maar liever eerst sparen?

Lening afsluiten zonder BKR

Overigens is het voor een lening wel een vereiste dat je geen BKR registratie aan je broek hebt. Want dan kan je geen lening voor elkaar boksen, hoeveel je ook probeert. Banken zullen je geen lening geven met een BKR registratie. Er zijn wel wat mogelijkheden om geld te lenen zonder BKR maar die zijn heel erg beperkt en vooral bedoeld voor kleinere leningen. Voor meer informatie kijk op Lening zonder BKR.